tisdag 15 juni 2010

Villa Maria 38

Åter en varm och solig dag.Gick upp vid 8 tiden,har ätit frukost.Tog våran promenad över gräsmattan,våra tomater kommer för fullt,det är härligt att se.

Tonio ska åka till Marcana och betala strömmen och köpa lite gott till kaffet,tittar på mina blommor, det underbart vackert här nu.
Jag börjar verkligen att längta efter alla barnen nu,det blir lite mer liv i luckan,jobbigt är det många gånger, men ändå väldigt roligt.
Det är såhär vi vill ha det, att alla har träffpunkten här i Villa Maria,tänk vad roligt det måste vara för barnen även när dom blir vuxna att träffas.
Idag gör jag nästan ingenting,det är för varmt,även Tonio tar det lugnt.Ringde till Mele,hon ska på begravning idag, en fd lärare som Mele arbetade ihop med ska begravas,sådant är jobbigt.Väntar att Tonio ska komma hem,så vi kan fika tillsammans.Har tittat lite på tv,har man inget på gång, så är tv toppen,lyssnade alldeles nyss på nyheterna,en svårt cansersjuk man som får behandling 5 dagar i veckan,. får ingen sjukpeng från sjukassan vart bär det hän med Sverige.
Ska vi bara lägga oss ner och dö? Hemska tanke.Det finns ju inga möjligheter att denna sjuka man kan jobba.Hur har ni tänkt på sjukkassan? Jag blir så upprörd när jag ser på nyheter och sådant får hända,Det är ju inte första gången det händer,Är vi svenskar så flata så vi inget gör?

Har chattat lite med Zara hon var på jobbet.T,onio har kommit hem,har satt på kaffe till oss ,vi ska äta lite tårta till.Det smakade gott,Tonio gick till Milka och plockar Blitva till Calamarin som vi ska ha till middag,jag bara älskar den maten.

Snart kommer som vi tror, läkarstationen hit eller rättare sagt personalen,det bli spännande.
Har skalat potatisen så den är klar,. Blitvan är tvättad.Lyssnade på Vrieme det blir regn och åska till kvällen,det känns att det är omslag av väder,men jag gillar inte åska.Vi fick besök av en kvinna som skulle känna av det elektriska,hur vi ska må bättre, mer var det inte, det skulle kosta 700 kn.Men för övrigt var hon trevlig,när hon åkte,började vi skratta,vi som trodde det skulle bli helundersökning.Nu är vi jättehungriga,har satt på maten.Vi har ätit en god middag bestående av Calamari,Blitva,vitlök och en god sallad.Har diskat klart allt,det blev en sen middag.
Ska ta en liten promenad innan regnet,om det nu blir regn som dom lovat.SKa göra kväll och titta på tv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar